Предимства на лазерно гравирана снимка върху дървена плочка

86 / 100

Съдържание

Гравиране и лазерно гравиране

Предимства на лазерно гравирана снимка върху дървена плочка са много – като детайлност, подаръчен аспект, разнообразие, запазване във времето, нов метод за създаване на нещо интересно. Преди години изработката на гравюри е заемала едно основно място при възпроизвеждането на изображения върху различни материали, но до скоро, това беше изцяло заместено от многото разнообразни методи на печат, запазване на дигитални файлове, както и от рисуването.

През последните години гравюрите и дърворезбата започнаха да се завръщат, като допълнение към стилните интериорни декори, да се намират все по – често в повечето домове и офиси. Кръгът се завърта и старото отново идва на мода. Много бизнеси замениха печата на различни рекламни материали (като химикалки, чаши, запалки, гривни и много други) с гравирането им с цел по – добра издръжливост и по – интересен ефект.  Новата широка популярност на гравирането, не се изразява само в приложенито му при рекламните материали и в тежката индустрия, то отново се завърна и като изкуство за ръчна изработка, а също така вече и чрез масово навлязлото лазерно гравиране, на различни и интересни арт инсталации и дизайни, бижута и още много.

Ръчно гравиране на бижута

Ръчно гравиране на бижута – Pixabay

Лазерно гравирана снимка и нейните предимства

Лазерното гравиране има много предимства, от гледна точка на начин за работа с Вашите снимки.
Едно от водещите такива, е съхранението. “Дълголетието” на фотографиите намалява правопропорционално на това, колко лесно е те да бъдат заснети. Сега, когато всички имаме камери в джобовете си, можем да запишем всичко, което снимаме. Докато разбира се устройството, на което са заснети не се повреди. Или без да искаме загубим картата-памет, на която са качени нашите прекрасни снимки. Или след твърде много променяне на паролата за облачният ни акаунт, вече не може да получим достъп до него… Особено от последния пример, още усещам горчивия вкус на неправдата.
В този ред на мисли, дори принтирането на снимките на хартия, не гарантира тяхното по-нататъшно съхранение. От друга страна обаче, лазерно гравираните снимки на дървени плочки, са доста солидна алтернатива за запазване на скъпите моменти. Също не трябва да се тревожите за рамка, поради простата причина, че такава не Ви е нужна. Все пак Вашата снимка е лазерно гравирана на дървена плочка от рециклирани и пресовани, дървесни частици, оборудвана със закачалка за стена и стойка за маса, за да може да бъде поставена на практика навсякъде.
Друго важно предимство е детайлността и разнообразието. Благодарение на своята прецизност, лазерното гравиране позволява създаване на изкуство с ниво на детайлите, което сте имали в оригиналния кадър. Буквално, дадена снимка може да бъде пресъздадена, почти напълно точно върху парчето дърво с изключителна автентичност.
Снимка върху дървена плочка, семейна гравюра подарък за коледа, лазерно гравирана снимка

Подарък Коледна гравюра с послание

И последното предимство, но не и по значение, е подаръчният аспект. Освен, че съхранявате снимките в “безопасност”, лазерното им гравиране изглежда наистина страхотно. Интересна визия, съчетана с приятното чувство да дариш на някой близък усмивка, Ви дава възможността да, превърнете най-добрия си спомен, в перфектният подарък! Няма да се чудиш, какво отново да измислиш за следващият повод, тъй като всяка гравюра носи своята оригиналност, не само заради гравираната снимка от предната страна, но и заради безплатната опция за добавяне на послание на гърба на гравюрата! Един изгоден подарък, запечатващ вечно, специални спомени, върху дървена плочка от рециклирани, пресовани дървесни частици!
гравиран текст на гърба на гравюра с послание по избор

Гравирано послание

Дебелината на гравюрите, които предлагаме, е 1 сантиметър, в пет различни размера: А3 (42х29см), А4 (29х20см), 22х16см, 18х13см, 14х10см. Гравюрите имат стойка за маса на гърба и закачалка за стена. Изключение прави само гравюра с размер А3, която има само закачалка за стена, тъй като тя си е цяла картина. Изработката и доставката са в срок от 5 (пет) работни дни, като предлагаме и експресна изработка. Доставката на цялата ни гама от продукти, не само на гравюрите, се извършва от куриерски фирми Еконт Експрес и Спиди.

Снимка върху дървена плочка

Почти всички добре осветени и в блъзк план снимки, са подходящи за създаване на висококачествена и много детайлна гравюра. Разбира се това не означава, че не може да бъде гравирано всякакво изображение. Последните години от не толкова далечната 2016, сме успели да удовлетворим изискванията на толкова наши клиенти, така че да можем да се похвалим, че почти няма изображение, което да не можем да изработим на гравюра.
Важно доуточнение е, че не трябва да правите каквито и да е корекции по изображенията, преди да ни бъдат предоставяни, като да я изрязвате или да добавяте каквито и да е филтри. Ние обработваме снимките и засилваме техният контраст и изостряме всички детайли, за да се получи възможно най – добрата гравюра. Ние можем да сменим фона, да разместим обектите, да премахнем нещо нежелано от изображението, стига то да ни бъде предоставено с достатъчно високо качество. Ако искаш да разбереш дали разполагаш с перфектната снимка за Перфектният подарък, може да прочетеш нашата статия за Перфектна снимка за лазерно гравиране 
Ако си си сигурен, че имаш подходящата снимка или нямаш време да прочетеш цялата ни статия – Перфектна снимка за лазерно гравиране, може директно да ни пишеш в някоя от социалните ни мрежи, на имейл info@perfektniatpodarak.bg или пък да си направиш поръчка за гравюра, ако има някакъв проблем със снимката, ние със сигурност веднага ще се свържем с теб.

Разгледай и останалите наши статии по темата: