Перфектна снимка за лазерно гравиране

90 / 100

Съдържание

Какво обуславя перфектната снимка за гравюра?

Почти всяка снимка за лазерно гравиране е подходяща стига да е в близък план и добре осветена. Не трябва да правите каквито и да е корекции по нея, като да я изрязвате или да добавяте каквито и да е филтри, ние обработваме снимките и засилваме техният контраст и изостряме всички детайли, за да се получи възможно най – добрата гравюра.
Ако не си сигурен дали имаш подходящата снимка и нямаш време да прочетеш нашата статия, може да се свържеш с нас в някоя от социалните ни мрежи, на имейл info@perfektniatpodarak.bg или да направиш поръчка на гравюра на снимка – https://perfektniatpodarak.bg/graviura , ако има някакъв проблем със снимката, след поръчката, ние ще се свържем с теб.

Гравирани снимки в близък план и добре осветени

Гравирани снимки в близък план и добре осветени

Изображение #1 Гравирани снимки в близък план и добре осветени

Решаващите фактори за една добра снимка за лазерно гравиране са много, като: резолюцията; добрата светлина (добро осветяване на лицата, без да има прекалено остри сенки); високото качество; да бъде в близък план;  добрият контраст; да бъде оригиналният файл, а не такъв препращан през някое приложение, теглена от социалните мрежи или скрийншот. Понякога дори само един фактор от тези да бъде много влошен, качеството на гравюрата пада драстично, при други случаи е достатъчно само снимката да е в близък план и добре осветена.
Друго основно изискване е изображенията за лазерно гравиране да имат резолюция най-малко 300 dpi (dots per inch, или по-специално броят на отделните точки, които могат да бъдат поставени в линия, в рамките на диапазона от 1 инч=2,54 см) като размер на изхода. Ако е необходимо, може да се увеличи разделителната способност чрез графичен софтуер, но това несъмнено води до усложняване и забавяне на процедурата по лазерно гравиране. Често снимките в Интернет имат средно 72 dpi. Те могат да бъдат обработени добре с лазера, ако са с голям първоначален размер, тъй като при увеличаване на DPI и намаляне на размера, качеството се запазва до колкото е възможно.

 

Перфектна гравюра на снимка

Перфектна гравюра на снимка

Изображение #2 Перфектна гравюра на снимка

Подходящи ли са снимките от телефон, сканираните снимки или черно белите снимки?

Много често получаваме въпроса „Каква е перфектната снимка за гравюра?“. Дали снимка направена с телефон е подходяща, дали ксерокопирана или снимана стара разпечата снимка е подходяща за гравиране или черно-бяла снимка? Както уточнихме по – горе, има изключително много фактори в една снимка, влияещи върху това дали ще се получи хубава гравюра.
  • Всички снимки направени със смартфон, дори и такъв използван от 5-6 години са подходящи, стига да са добре осветени и в близък план, като няма значение дали са със селфи камерата или с основната камера.
  • При ксерокопираните или снимани стари снимки е малко по – различно. Много често успяваме да изработим много красиви гравюри, но детайлите определено са по – малко и/или не толкова ясни. Естествено и за това помислихме и имаме решение, ако поръчате най – евтиният вариант на някои от новите ни два продукта: Увеличете качество на вашата любима снимка или Оцветете ваши стари снимки в допълнение към поръчката на гравюра със сигурност ще се справим, колкото и непосилна да изглежда задачата.
  • Черно-белите снимки са подходящи, тъй като реално гравюрите се изработват, след като снимката се преобразува в черно-бяла. Тук зависи и за каква снимка става на въпрос, ако е стара черно-бяла снимка, която е разпечатана се връщаме към горният вариант, ако е снимка направена с черно-бял филтър няма никакъв проблем.

Ето два варианта за подходяща и неподходяща снимка за лазерно гравиране:

Първото изображение е подходящо за обработка с лазер (перфектната снимка за гравюра). Наблюдава се добър контраст и елементите в изображението се открояват, снимката е много добре осветена и не е в далечен план.

Подходяща снимка за лазерно гравиране

Подходяща снимка за лазерно гравиране

Изображение #3 Подходяща снимка за лазерно гравиране

Неподходяща снимка за лазерно гравиране

Неподходяща снимка за лазерно гравиране

Изображение #4 Неподходяща снимка за лазерно гравиране

Второто изображение е по-малко подходящо за обработка с лазер. Момичето се откроява от задния план, но експозицията е твърде слаба, което кара момичето в кадъра да изглеждат сякаш в сянка. Това затруднява възприемането на детайлите и девойката от снимката би била гравирана като единна повърхност, което ще изглежда като силует на гравюрата. Възможно е изсветляване на снимката, но детайлите определено няма да бъдат достатъчно добри, а освен това ще има загуба и на почти всички детайли зад момичето.

Увеличаване на качеството на снимка

Винаги е най – добре да използваме оригинален файл с достатъчно високо качествена снимка, но сме наясно, че това е доста трудно постижимо, за това решихме, че е нужно да добавим един по – специфичен продук, а именно възможност за увеличаване на качеството на снимка. Със сигурност не е задължително да го използвате, както и със сигурност не е задължително да е само в комбинация със стара разпечатана снимка. Може да се използва за всяка снимка, която желаете да бъдете снигурни, че ще получите най – добрата гравюра.

Какво ще получиш и да очакваш

Снимка с ниско качество, неподходяща за гравиране

Снимка с ниско качество, неподходяща за гравиране

Изображение #5 Снимка с ниско качество

Снимка след подобряване на качеството й от наша страна

Снимка след подобряване на качеството й от наша страна

 

Изображение #6 Снимка след подобряване на качеството й от нас.

 

Повишаване на качеството на снимката, увеличаване на големината на снимката в пиксели или килобайти и мегабайти, добавяне на дълбочина и избистряне на детайлите, усилване  на цветовете и уникално подобряване в качеството на лицата на хората и получаване на перфектната снимка за гравюра.

Съвет при лазерно гравиране на снимки

Тук важи и следното правило: по-малкото е повече!

Често, ако лазерната натовареност и използваната разделителна способност са твърде високи, то изображението става твърде плоско и ще изобразява по-малко детайли. Растерните точки се припокриват, това се получава винаги когато се използва повече от 600 DPI. Ако е възможно, материалът трябва да бъде лазерно гравиран само леко на повърхността, за да се получи най – детайлното изображение. Ако целите да гравирате с дълбочина, колкото по – дълбоко е гравирането, толкова повече детайлите, започват да намаляват на крайната гравюра и изображението губи своето качество. Водещият принцип е около 10% по-малка натовареност на лазера в сравнение със стандартната натовареност на лазерно гравиране за конкретния материал, така със сигурност ще постигнете максимално добра гравюра на снимка или друго изображение.

Разбира се това не е единственият фактор влияещ върху гравирането, ако проявявате повече интерес, можете да разгледате:

Лазерно гравиране – Основи на лазерните технологии

Предимства на лазерно гравирана снимка върху дървена плочка

Подходящи материали за лазерно гравиране

 

Подари доза щастие, открий Перфектният подарък с нас в нашия магазин!

Източник: troteclaser