Основи на лазерните технологии – лазерно гравиране

64 / 100

Лазерно гравиране: Как работи?

Процеса лазерно гравиране се изразява в отстраняването на повърхностен слой от материала до определена дълбочина.osnovi na lazernite tehnologii lazerno gravirane shema

Изображение #1 Лазерно гравиране

Типът материал и нивото на мощност на лазера определят максималната дълбочина и скоростта на гравиране. Обикновено плиткото гравиране е сравнително по-бързо като процес в сравнение с дълбокото лазерно гравиране. Също така плътността на материалите е определяща за скоростта на лазерното гравиране. Като пример материалите с по-ниска плътност се гравират по-бързо от материалите с по-висока плътност. В допълнение може да бъде отбелязано, че предпоставка за подобряване скоростта на лазерното гравиране е увеличаване на нивата на мощност на лазера.

Предимства на техниката за лазерно гравиране

Лазерното гравиране, което също е подмножие на лазерно маркиране, е практика на използване на лазери за гравиране на предмети. Лазерното маркиране от друга страна, е по-широка категория от методи за маркиране на предмети, която включва и промяна на цвета, поради химическа/молекулярна промяна, овъгляване, топене и други. Техниката за лазерно гравиране не включва използването на мастила, нито на режещи инструменти, които взаимодействат с повърхността за гравиране и в следствие на това се износват. Това от своя страна дава предимство на лазерното гравиране пред алтернативните технологии за гравиране, където мастилата или режещите накрайници трябва да бъдат подменяни редовно.

Основи на лазерното гравиране

По време на лазерно гравиране повърхността на предмета се стопява и изпарява от топлината, генерирана от лазера. Това е известно като “отстраняване на материал”. Вдлъбнатината от лазерното гравиране, образувана на повърхността на предмета по този начин, се превръща в гравюра.

Лазерно гравиране: подходяща технология за много материали

Лазерното гравиране е изключително универсален метод на обработка. Ефектът от топлината може да се използва за обработка на най-различни материали. Дърво, хартия, картон, текстил, пластмаса, метал и много други материали могат да бъдат лазерно гравирани или изрязани с лазерно устройство.

Защо методът на лазерно гравиране е лесен за използване?

Визуализацията, която трябва да бъде лазерно гравирана, обикновено се изпраща чрез гравиращ софтуер директно от графичната програма към гравиращия лазер. Този метод позволява въвеждането на бързи корекции по изображението, което трябва да бъде лазерно гравирано. Също така софтуерът за лазерно гравиране позволява точно позициониране на изображението върху работната площ, което от своя страна спомага за намаляване на материалните отпадъци.

Лазерно гравиране: метод, позволяващ висока прецизност

Лазерното гравиране е един от най-прецизните методи за обработка в бизнеса с гравиране. Благодарени на разделителната способност на лазерните машини от висок клас (с каквато машина разполагаме и ние), детайлно изображение може да бъде гравирано съвсем точно върху изключително малка площ.

Защо лазерно гравиране на снимка е перфектният подарък?

Снимката добавя изключително персонално отношение към стандартен продукт или подарък. Защото снимките са уловени приятни моменти. А приятните моменти са изключително ценно нещо сами по себе си. Самото преживяване на дадено събитие носи наслада. Но ако може да запечаташ подобен момент, не само в съзнанието си, но и под формата на изключително красива дървена гравюра, това би било страхотно, нали? А освен, че е страхотно, то е и напълно възможно благодарение на услугите предоставени от екипа на „Перфектният подарък“. Бихме се радвали да се свържете с нас на лично съобщение в страницата ни или да използвате нашия уебсайт, за да Ви помогнем във Вашата мисия да зарадвате близък човек, като му подарите перфектният подарък!