Перфектният подарък - Гравюра на твоя снимка

Намалете риска от заразяване с коронавирус

преди 1 година · чете се за 2 мин.
Гравюра на лична снимка
Можете да намалите шансовете да се заразите или да разпространите коронавирус (COVID-19), като вземете някои прости предпазни мерки:

Останете вкъщи!

Ако имате температура, кашлица и затруднено дишане, потърсете лекарска помощ, като се обадите предварително и следвате указанията на местния здравен орган.
Защо? Националните и местните власти ще разполагат с най-актуалната информация за ситуацията във Вашия район. Обаждането предварително ще позволи на Вашия лекар бързо да Ви насочи към подходящото здравно заведение. Това също ще ви защити и ще ви помогне да предотвратите разпространението на вируси и други инфекции.

Редовно и старателно почиствайте ръцете си

с антибактериални кърпички на спиртна основа или ги измивайте със сапун и вода.
Защо? Измивайки ръцете си със сапун и вода или използвайки почистващи кърпички на спиртна основа убивате вируси, които може да са по ръцете Ви.

Поддържайте поне 1 метър разстояние, между себе си и всеки, който кашля или киха,

ако ситуацията или помещението безопасно позволява това.
Защо? Когато някой кашля или киха, пръска малки капчици течност от носа или устата си, които могат да съдържат вирус. Ако сте на твърде близко разстояние, може да вдишате капчиците, включително вируса COVID-19, ако човекът, който кашля, има заболяването.

Избягвайте да докосвате очите, носа и устата.

Защо? Ръцете докосват много повърхности и могат да се замърсят с вирус. Веднъж замърсени, ръцете могат да пренесат вируса в очите, носа или устата. Оттам вирусът може да навлезе в тялото Ви и да се разболеете.

Уверете се, че вие и хората около вас спазвате добра респираторна хигиена.

Това означава да покриете устата и носа със свит лакът или кърпичка, когато кашляте или кихате. След това изхвърлете използваната кърпичка незабавно.
Защо? Малките капчици от носа и устата при кашляне или кихане, могат да разпространят вирус. Следвайки добра респираторна хигиена, вие предпазвате хората около Вас от вируси като настинка, грип и COVID-19.

Бъдете в течение с информацията

относно най-новите горещи точки на COVID-19 (градове или местни райони, където COVID-19 се разпространява широко). Ако е възможно, избягвайте да пътувате - особено ако сте по-възрастен човек или имате диабет, сърдечни или белодробни заболявания.
Защо? Имате по-голям шанс да хванете COVID-19, ако попадате в някои от по-горе изброените показатели.

Източник: Световна здравна организация
Допълнителна информация относно мерки за безопасност (на български език) може да прочетете тук: Министерство на Здравеопазването
Ревю от
Александра Върбанова
02.04.2020г.
Благодаря много за гравюрата. Не само изработката беше уникална,но и екипът-учтив и винаги на среща за всякакви въпроси ❤❤❤

Контакти

Социални мрежи